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§313.  Submetering permitted in campgrounds
A campground owner or operator may submeter electric service to campground sites within the 

campground in accordance with this section, as long as electric service is not provided to any particular 
submeter user for a period greater than 6 consecutive months.  [PL 1995, c. 129, §1 (NEW).]

1.  Definitions.  As used in this section, unless the context otherwise indicates, the following terms 
have the following meanings.

A.  "Campground" means a recreational camping park where fees are charged for the recreational 
use of the park and that can accommodate 10 or more temporary living quarters, including but not 
limited to  tents, recreational vehicles, trailers, vans, pickup campers and motor homes.  [PL 1995, 
c. 129, §1 (NEW).]
B.  "Submeter user" means any person using a campground site on which a campground owner or 
operator has installed a submeter.  [PL 1995, c. 129, §1 (NEW).]

[PL 1995, c. 129, §1 (NEW).]
2.  Charges.  A campground owner or operator may charge a submeter user only for kilowatt hours 

used by that submeter user.  The charge that a campground owner or operator may charge a submeter 
user for electric service may not exceed the kilowatt usage of the submeter user multiplied by the 
combined rate per kilowatt hour that the campground owner or operator is charged by the transmission 
and distribution utility and competitive electricity provider.
[PL 1999, c. 398, Pt. A, §15 (AMD); PL 1999, c. 398, Pt. A, §§104, 105 (AFF).]

3.  Nontaxable event.  The collection of charges under this section for submetered electric service 
is not a sale for the purposes of taxation.
[PL 1995, c. 129, §1 (NEW).]

4.  Interpretation; not resale.  A submeter user is not a customer of the transmission and 
distribution utility or competitive electricity provider providing service to the master-metered 
campground owner or operator.  For purposes of this Title, a submeter user is not a customer of the 
campground owner or operator.  Nothing in this section permits the resale of electricity by a 
campground owner or operator.
[PL 1999, c. 398, Pt. A, §15 (AMD); PL 1999, c. 398, Pt. A, §§104, 105 (AFF).]
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